Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Tak zgadzam się. Tylko w takim razie uwzięli się na PGE specjalnie, tak dla zasady a inne spółki poszły w górę. Tutaj spieramy się , ja mówię że są słabe wyniki jednostkowe, dlatego słabo idą akcje , od ciebie słyszę że to nieprawda że winny rynek. W wypowiedziach moich podkreślałem że w końcu spółki poszły w górę, ale podkreślałem że to dotyczy spółek dobrych. Od początku swego debiutu PGE jest chyba jedyną tylko spółka która nie przebiła ceny akcji w początkach swego bytu na GPW. Dlaczego? Ty zwalasz na rynek,ja nie , szukam i podaję że słabe wyniki jednostkowe. Ja wiem masz rację, co piszesz że spekulują beznapletkowcy, ale by sobie nie poradzili jak PGE by zaczęło mieć bardzo dobre wyniki i u zaczęli wchodzić inwestorzy o innym podejściu do akcji PGE. Nawet ulica by wtedy pomogla. Czytałem jedna wypowiedź że z prezentacji wychodzi że będą bardzo dobre perspektywy. To znaczy że mam się opierać na tej informacji? Czy ktoś z kolei na mojej wypowiedzi? Ja patrzę na wypowiedź rynku . Widzę presję żeby akcje rosły, zwłaszcza że pozostałe spółki energetyczne są już bardzo wysoko. Nie porównywałem ich wyniki jednostkowe za 2025 z PGE. Jeżeli Tauron, Enea wykazały duże straty za 2025 to istotnie PGE jest trzymane przez spekulantów. Dochodzi też często do różnicy zdań , kto za to odpowiada, zawsze słyszę rynek, a ja mówię zarządzający spółka. Niektórzy więc posługują się dziwna retoryka, rynek be, spekulanci winni, inni podają kontrakty, tylko nie zarządzający spółka.