~Anek

Tak zgadzam się. Tylko w takim razie uwzięli się na PGE specjalnie, tak dla zasady a inne spółki poszły w górę. Tutaj spieramy się , ja mówię że są słabe wyniki jednostkowe, dlatego słabo idą akcje , od ciebie słyszę że to nieprawda że winny rynek. W wypowiedziach moich podkreślałem że w końcu spółki poszły w górę, ale podkreślałem że to dotyczy spółek dobrych. Od początku swego debiutu PGE jest chyba jedyną tylko spółka która nie przebiła ceny akcji w początkach swego bytu na GPW. Dlaczego? Ty zwalasz na rynek,ja nie , szukam i podaję że słabe wyniki jednostkowe. Ja wiem masz rację, co piszesz że spekulują beznapletkowcy, ale by sobie nie poradzili jak PGE by zaczęło mieć bardzo dobre wyniki i u zaczęli wchodzić inwestorzy o innym podejściu do akcji PGE. Nawet ulica by wtedy pomogla. Czytałem jedna wypowiedź że z prezentacji wychodzi że będą bardzo dobre perspektywy. To znaczy że mam się opierać na tej informacji? Czy ktoś z kolei na mojej wypowiedzi? Ja patrzę na wypowiedź rynku . Widzę presję żeby akcje rosły, zwłaszcza że pozostałe spółki energetyczne są już bardzo wysoko. Nie porównywałem ich wyniki jednostkowe za 2025 z PGE. Jeżeli Tauron, Enea wykazały duże straty za 2025 to istotnie PGE jest trzymane przez spekulantów. Dochodzi też często do różnicy zdań , kto za to odpowiada, zawsze słyszę rynek, a ja mówię zarządzający spółka. Niektórzy więc posługują się dziwna retoryka, rynek be, spekulanci winni, inni podają kontrakty, tylko nie zarządzający spółka.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.