Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ciekawe predykcje. Uważam, że kurs GPW skończy rok znacznie wyżej niż przewidujesz. Korekta na WIG20 jest rzeczywiście bardzo prawdopodobna, ale nie sądzę, żeby była aż tak głęboka. Ciekawa prawa ze złotem, którego cena wymyka się schematom, ale również myślę że cena złota powinna znacznie spaść. Co do bitcoina, myślę że szukuje się gwałtowny wzrost wydajności komputerów (komputery kwantowe i takie tam, nie znam się na tym, ale powtarzam za mądrzejszymi), co bardzo przyspieszy kopanie crypto, a to spowoduje znaczny spadek ich wycen. Poza tym - crypto nie jest powiązane z żadną wartością fundamentalną, nie widzę przyszłości dla jej rozwoju, a brak nadzoru nad crypto jest wykorzystywane do prowadzenia rozliczeń poza systemem, co jest przydatne główne w nielegalnej działalności. A 'system" na to nie pozwoli, więc przewiduje wprowadzanie przez rządu znaczących utrudnień w obrocie crypto lub działania mające na celu zmarginalizowanie tego typu instrumentów. Czy to nastąpi już w ciągu 2-3 lat tego nie wiem, ale ja pozbyłem się bitcoina rok temu i nie zamierza tam wracać. Mam nadzieję, że zejdzie do kilku dolarów w przyszłości.