Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Hmm, i raport się potwierdził (a nawet lekko przebił), ale reakcja ceny coś dziwna. Parę wniosków po dzisiejszej sesji:
-nie ma obrotów... W dniu wyników, przy pozytywnych zaskoczeniach jest 2,5 mln akcji w obrocie (do 15:30 było 1,5 mln)
-nie ma obrotów, bo nie ma (na razie) dużego popytu - nie widać sypania, bo i kto miałby sypać, jak wielu zniechęconych (małych i dużych) już wyszło, ale obiektywnie rzecz biorąc nikt na razie nie daje hasła: kup mi 5/10/15/20 mlnów akcji. Skupuje spółka, trochę spekulantów, ale grubasy na razie czekają - w przeciwieństwie np. do LPP, które od raportu jest systematycznie skupowane - zaskakuje mnie to, bo wg mnie LPP jest droższe i gorsze od Pepco, ale co poradzić, rynek ma zawsze rację...
-do 15:30 wyglądało to tak jakby szort sobie sypał (płynność była słaba - ruchy po 20-30 groszy i stabilizacja), ale na wykresie 5 mins doskonale widać, jak od 15:30 zaczęło się wywalanie - może ktoś z USA spanikował (NYSE też zaczęła wtedy lecieć), czy sprzedawał po raporcie, a może szort się dosypał - choć tu też wszystkiego było kilkaset tys. akcji (wolumen wzrósł o 1 mln akcji 15:30-17, przy czym na dogrywce było raptem 100 tys. akcji. Ew dzisiejsze ruchy szorta zobaczymy w rej KNF w tym tygodniu.
Myślę, że fundy dopiero siądą do dzisiejszego raportu Pepco - zobaczymy kto zacznie kupować, kto dorzuci nowe reko itd. Nie obawiam się tu odwrócenia trendu wzrostowego (ten wg mnie jest niezagrożony), bo spółka cały czas poprawia wyniki, nie jest droga, szczególnie na tle konkurencji.