Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Wiesz co też miałem Mercatora, a kupowałem 200-300 z groszami później pazerność bo już miałem wystawione zlecenia po 600+ ale nie wchodziły bo za każdym razem za wysoko wystawiałem, później było 700+ i nie puściłem bo gruby January pisał że będzie po 1500 hehe... W końcu puściłem z dużą stratą. Giełda uczy pokory szczególnie takich młodzianów którzy teraz się podniecają bo wszystko wychodzi i bessy jeszcze nie przeżyli, a ona przyjdzie tylko małoczapeczkowi muszą się nachapać i stwierdzić że czas na zarabianie, ale na spadkach. Nie ma co porównywać XTB do MRC bo oni zarabiali dzięki wydumanej pandemii, a tutaj zarabiają na czym innym. Sam osobiście żałuję bo miałem XTB w 2020 po 16 z groszami i później kilka razy sprzedawałem i kupowałem ( zawsze drożej ). W 2022 wszedłem nawet całością kapitału ze średnią około 20 zł i do końca 2022 roku sprzedałem wszystko, żeby znowu odkupić, a było tylko trzymać i miał bym w dywidendach zwróconą cenę zakupu. Teraz mam średnią około 44 zł, ale tylko sam siebie mogę za to winić, no i może takich Pitów bo oni pomagają przy podejmowaniu głupich decyzji. PS.Kiedyś się przejechałem (2006-2007) rok na Getinie gdzie zadowoliłem się dobrym zyskiem, a mogłem mieć wiele razy więcej...tutaj tego błędu nie popełnię. Bolą te spadki bo to jest kupa kasy która mogła być w portfelu, ale ja mam już tyle lat i tyle doświadczeń życiowych że trzeba zagryźć zęby i to przełknąć. W tej chwili na pewno nie ma czasu na sprzedawanie, a jak już to na kupowanie.