Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Nie wiem czy kiedykolwiek LPP prezentowało szacunkowe wyniki. NIe wydaje mi się.
Wyniki Q2 będą ok, ale zgodne z przewidywaniami. raczej nie spodziewam się fajerwerków, natomiast zgodnie z sygnalami płynącymi ze spółki oraz wnioskując z danych z GUS, a także bazując na kursach walut, można z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, wyniki za Q3 będą bardzo dobre. Prawdopodobnie zostaną przebite założenia zarządu względem przychodów i z cała pewnością zostanie przebita zakładana marża. I to już chyba wszyscy zaczynaja sobie z tego zdawać sprawę. Myślę, że po wynikach Q2 kurs na stałe wejdzie powyżej 18 000, ale po wynikach Q3 zacznie sie prawdziwa jazda. 20 000 to minimum, gdzie dojdzie kurs jeszcze w tym roku. Tempo otwarć Sinsay przyspiesza, podobno w Azji środkowej został bardzo dobrze przyjety (tak wiem, że ciuchu z Sinsay są "jednorazowe", ale widocznie nikomu to nie przeszkadza). Te wyceny powyżej 23 000 nie brały sie z nikąd. Jak nie za pół roku, to za rok.