Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Karol i XD, całkowicie się za Wami zgadzam. Wyniki są lekko rozczarowujące, to jednak obecna kapitalizacja przy tych wynikach wciąż jest zbyt niska. Stąd dzisiaj kurs ładnie w górę przy bardzo wysokich obrotach. Do tego rzetelna konferencja wynikowa. Widać, że zarząd jest zadowolony z kierunku rozwoju sytuacji. Dla LPP ten rok to duże inwestycje, a mimo to, zysk netto będzie bardzo wysoki. Konsumpcja wciąż jest niższa niż się spodziewano, na 90% powinna przyspieszyć. Jeśli do tego dojdzie jeszcze mroźna zima, to wynik za Q4 będzie rewelacyjny. Myślę, że realny jest zysk netto w wysokości 2,3-2,5 mld zł to roku obrotowy 2024/25. Z tego może być ponad 1000 zł dywidendy za akcję. A przyszły rok może być jeszcze lepszy. Dlatego jestem przekonany, że 20 000 za papier pęknie juz po wynikach za Q3. A dalszy wzrost w 2025 jest bardzo realny. W tej chwili problem stanowią platformy TEMU i SHEIN, ale jeśli UE zacznie utrudniać im życie (co jest bardzo prawdopodobne) to będzie to dodatkowy duży plus dla LPP. Rozważałem kupno LPP jeszcze przed atakiem Hindenburga, po 17 500, więc kiedy atak nastąpił byłem przygotowany z dużą gotówką. Teraz widzę, że spółka rozwija się w sposób jaki był prognozowany na wiosnę, więc spokojnie czekam. Baaa, może nawet nigdy nie sprzedam tych papierów. Nie zdziwiłbym się, gdyby dywidenda rosła każdego roku o 20-30 procent.