Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Niestety drugi raz jest problem z wypłata dydwidendy od develii w terminie ... Taka sama sytuacja miała miejsce przy I transzy w lipcu. Kontaktowałem się z XTB na czacie i dzwoniłem na infolinie - Pan poinformował mnie, ze pieniądze będą wypłacone w poniedziałek. Szkoda, bo myślałem, że po lipcowej wpadce z wypłatą dywidendy przy II transzy we wrześniu nie będzie problemu jednak niestety znów opóżnienie ... Dla mnie to wpadka wizerunkowa ... Lubię tą spółkę (XTB) i mam ją w portfelu, ale takimi "zagrywkami" tracą trochę w oczach inwestorów. Z tego co czytałem inne domy maklerskie wypłaciły dzisiaj dywidendę w terminie. Jeśli ktoś z XTB czyta posty na bankierze to niech weźmie sobie tę radę do serca ... rzetelność i profesjonalizm przede wszystkim. Renomę buduję się latami, a bardzo szybką można ją roztrwonić ... Pozdarwiam inwestorów :)