Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Właśnie chodzi o to że dowieźli był sezon ogorkowy, euro nic się nie działo. Za to śmiem wątpić że gra będzie się rozgrywać w 3 i 4 kwartale patrz bliski wschód i wybory w USA oraz ich recesja. W 2 kwartale był boczniak z lekkimi odchyleniami. Sądzę że jak coś się zadzieje to z łatwością miliard zysku pęknie. I nie oszukujmy sie wyniki do konsesu mocno nie odstają na pewno będą spadki pytanie do ilu by się doładować. I tyle ja mam akcje że średnia 19zł i przeżyłem spadek na 15zl bo wierzyłem w kryzys finansowy w USA i dużą zmienność przyszła wojna w Ukrainie która go napedziła. Jest dużo zmiennych ważne że firma stabilnie się rozwija pokazuje wyniki na + w sensie nawet te 160 x 4 kwartały daje 640mln i dobra dywidende. W najgorszym wypadku zapowiada się znowu dywidendę pod 5zł to nie przesadzajmy kurs nie spadnie do 30. Trzeba cierpliwie czekać aż zacznie sie jakas duża korekta lub kryzys i wtedy zacznie się gra pod zyski XTB. A bardzo możliwe że to już za progiem w USA patrząc po danych makro. A sprzedaż pod wpływem impulsu nie polecam.