~bojamar

PROJEKT I BUDOWA DROGI EKSPRESOWEJ S17 PIASKI – HREBENNE, ODCINEK NR ‎‎3: WĘZEŁ „KRASNYSTAW PÓŁNOC” („KRASNYSTAW I”) WRAZ Z WĘZŁEM – WĘZEŁ „IZBICA” („TARZYMIECHY”) WRAZ Z WĘZŁEM - wybór oferty ‎Budimex S.A. jako najkorzystniejszej
ESPI: Raport bieżący 55 / 2024 10.07.2024 16:15:19

Zarząd Budimeksu S.A. zawiadamia, że 10 lipca 2024 r. Generalna Dyrekcja Dróg ‎Krajowych i Autostrad Oddział w Lublinie poinformowała Spółkę o tym, że wybrała ‎ofertę Budimex S.A. jako najkorzystniejszą w postępowaniu przetargowym pn. PROJEKT I ‎BUDOWA DROGI EKSPRESOWEJ S17 PIASKI – HREBENNE, ODCINEK ‎NR 3: WĘZEŁ ‎‎„KRASNYSTAW PÓŁNOC” („KRASNYSTAW I”) WRAZ Z WĘZŁEM – WĘZEŁ „IZBICA” ‎‎(„TARZYMIECHY”) WRAZ Z WĘZŁEM”.‎ Informacja, iż nasza oferta została oceniona najwyżej w postępowaniu przetargowym ‎została opublikowana w dniu 07 maja 2024 r w raporcie bieżącym nr 39/2024‎. Wartość oferty: 781 745 752,00 zł netto‎ ‎ ‎ Termin rozpoczęcia robót: następny dzień po podpisaniu Umowy przez drugą Stronę ‎ ‎ Termin zakończenia robót: 41 miesięcy od daty zawarcia umowy (do czasu realizacji ‎robót nie wlicza się okresów zimowych). W stosunku do treści Raportu 39/2024 nastąpiło ‎wydłużenie Terminu zakończenia robót z 39 miesięcy do 41 miesięcy.‎ Okres gwarancji: do 15 lat Okres rękojmi: 60 miesięcy liczonych od daty wskazanej w Świadectwie Przejęcia ‎ ‎ Zaliczka: od 1% do 10% Zaakceptowanej Kwoty Kontraktowej brutto ‎ ‎ Warunki płatności: do 30 dni od daty dostarczenia do Zamawiającego faktur VAT ‎wystawionych na kwoty poświadczone w Świadectwach Płatności ‎ ‎ Gwarancja bankowa dobrego wykonania: 10% Zaakceptowanej Kwoty Kontraktowej ‎brutto Maksymalna wartość kary umownej płaconej przez Wykonawcę: 20% ‎Zaakceptowanej Kwoty Kontraktowej netto Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania odszkodowania uzupełniającego ‎‎przenoszącego wysokość kar umownych do wysokości rzeczywiście poniesionej szkody, ‎‎powstałej lub mogącej powstać w związku z niewykonaniem lub nienależytym ‎‎wykonywaniem przez Wykonawcę umowy. ‎ Pozostałe warunki kontraktowe nie odbiegają od standardów rynkowych.‎ ‎ ‎ Wartość oferty przekracza próg 196.030 tys. zł netto

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.