prof_wiatr

Ja też byłem zainteresowany kupnem w IPO Murapolu.
W efekcie nie kupiłem.
Nawet zakładałem, że dedukcja będzie wyższa.
Powody:
1. stosunkowa mała ilość akcji, oferowania w IPO, a będzie powodować, że "gruby" mógł sterować wyceną akcji.
2. spółka nie ma wielkiego udziału w budowach w najbardziej intratnych lokalizacjach (Warszawa, Kraków, Gdańsk, Wrocław).
3. Ta sprzedaż akcji, to w praktyce kredy na zakup gruntów (bardzo tani)...
itd.
Z tego co wiem to cena była na poziomie 32zł, po wielu latach na giełdzie, uważam, że spokojnie kupi dowolną ilość akcji powiedzmy po 32.XX zł.
Oczywiście w pierwszych kilku dniach cena będzie wyższą niż 32zł, ale nie będzie kokosów, a potem tradycyjnie .... Bo jesteśmy uczestnikami "bananowego marketu".,
ps. nie zgłębiałem na ile i za ile będzie interweniował "animator" rynku.
Miłego

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.