Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Rozsądnie piszesz.
Ja tylko dodam (jestem mieszkańcem Warszawy), i mogę tylko dodać że nadal w tym mieście ludzie w praktyce kupują dziurę w ziemi.
Pisałem w innym wątku, ale powtórzę:
Cyt:
wchodzimy jednoznacznie w okres stagflacji :
Inflacja zwykle idzie w parze ze wzrostem cen mieszkań, nieruchomości, ale też innych dóbr jak żywność, odzież, elektronika itp. Stagnacja gospodarcza w połączeniu z inflacją zaburza cały ten proces. Podczas inflacji każdy chce zainwestować swoje pieniądze, aby nie straciły one na wartości. Najlepszym środkiem do tego celu są cenne kruszce, np. złoto oraz nieruchomości pod każdą postacią. W sytuacji, kiedy mamy do czynienia ze stagflacją, dochodzi do spadku popytu na różne produkty i usługi. Ludzie wydają mniej na konsumpcję. Nie dotyczy to jednak mieszkań. Na mieszkania, domy, działki nawet w czasie stagflacji jest popyt. Wynika to z chęci ulokowania swoich oszczędności we właściwy sposób. W związku z tym mimo panującej powszechnie stagnacji, ceny mieszkań i tak będą szły w górę.
Ps. to jedna z nielicznych spółek gdzie kolarstwo, ma małe szanse.
naganiacze straszą złymi wynikami za 1Q 2022, ok, jeśli będą złe to jeszcze dokupię.