Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
bo chcę ich ubrać w akcję firmy, którą:
- aktualna cena (zamknięcie 20201-09-03): 25,65 tj. po solidnej korekcje od drugiego ATH w tym roku na 28,10
- w mocnym, wzrostowym trendzie od 2019 i póki co brak sygnałów jego zmiany
- ostatnie dywidendy za 2016-2021 to: 0,11; 0,21; 0,38; 0,55; 1,12; za 2021 według prognozy (zazwyczaj mocno niedoszacowanej) około 2,6pln przy aktualnym kursie 10%.
także w ciągu 6 lat dywidenda wzrosła o 2273%.
czuję, że tu na budimexie znajdzie się wielu naiwnych, jak ja czy ty, i dadzą się ubrać, a po roku stwierdzą, tak jak ja czy ty, że to ich najlepsza inwestycja z ostatnich lat.
im więcej stabilnych inwestorów (a mniej kłamliwych kółkowiczów jak ty) na asb tym lepiej dla mnie, to muszę przyznać.