Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2021-07-29 o godz. 09:33 ~pqr napisał(a):
> Przepraszam za głupie pytanie, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Na akcjach nie, bo do dość wysokiej kwoty można handlować bez prowizji. Na kontraktach się nie znam, stąd moje pytanie. Będę wdzięczny za wyjaśnienie.
> Np. Kupuję kontrakt na złoto. Nazajutrz sprzedaję z zyskiem 1000 zł. Czy zysk XTB to spread (100 zł), czy może swap (100 zł)? Obie te kwoty? A może strata 800 zł (bo może ja gram przeciwko nim)?
Na wydymaniu swoich klientów. XTB prowadzi hazard, zakłady. Ze swoimi klientami. A tu masz. Klienci wydymali XTB