Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jai również jestem tą spółką zainteresowany no razie uważam że jest dużo zagrożeń głównie spowodowanych zmianą polityki światowej w stosunku do współpracy z Chinami obawiam się ograniczeń dla produktów chińskich lub produktów które mają Duży udział technologii importowanej z Chin Bardzo się cieszę że spółka idzie do przodu coś kombinuje ale obawiam się że w tym robotem to może im nie wyjść lub że będzie to bardzo trudna droga bo firmy które produkują własne roboty ortopedyczne mogą nie być zainteresowane współpracą z nimi i mogą nie udzielić certyfikacji na użycie robota uniwersalnego to współpracy z ich produktami Nie znam się na tych aspektach ale wyczuwam że biznesowo może to być kłopot bo jest duża konkurencja i każda z firm będzie chciała aby jej produkty jej implanty jeżeli już mają być montowane z użyciem roboty ortopedycznego to żeby to był dedykowany robot urządzenie które oni certyfikują tu jest pewne niebezpieczeństwo zacząłem się nad tym zastanawiać i doszedłem do wniosku że to wcale nie jest taka prosta droga bo w grę wchodzą duże pieniądze Duży Rynek Oczywiście istnieje szansa na współpracę ale raczej bym zakładał brak współpracy z taką opcją uniwersalnego robota firma która produkuje implanty oświadczy że ona nie certyfikuje tego urządzenia i pytanie jak to będzie prawnie wtedy wyglądało czy nad tym się firma zastanawiała to są ciekawe pytania Ale z drugiej strony trochę sobie poczytałem i wydaje mi się że nie wszyscy producenci implantów mają własną roboty no to będzie ciekawa sprawa Wyobraź sobie że masz firmę która produkuje implanty ortopedyczne ma własnego robota i szpital dysponuje robotem uniwersalnym czy oni jednak udzielał certyfikacji zgody na montaż ich protez przy użyciu tego urządzenia czy jednak będą domagać się zakupu dedykowanego robota do danego sprzętu danych implantów to ciekawe pytania sam nie znam na nie odpowiedzi