Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Kto dziś jest w stanie cokolwiek przewidzieć? Rozumiem, że zastanawiasz się jak miałaby wyglądać współpraca polskich firm z amerykańskimi po opowiedzeniu się Polski po stronie Grenlandii (rząd już to zrobił, Nawrocki może się wić, ale też raczej będzie musiał) uderzeniu trumpowymi cłami i wreszcie - teoretycznym - zajęciu Grenlandii przez USA. Cóż - ja też się zastanawiam. Mam nadzieję, że rozsądni republikanie jak Lisa Murkowski wraz z demokratami zablokują szarże Trumpa, zanim rozwali ten świat, To co robi, to nie są standardy nawet republik bananowych, nawet San Escobar - gdyby takie państwo istniało. Współczuję wszystkim europejskim podróbkom Trumpa i ich zwolennikom. Historia ich oceni bardzo surowo. Jeśli będą jeszcze historycy. Niestety, w najlepszym wypadku szkody i tak będą strasznie duże. W gorszym wariancie - nie będzie tego świata. Nie da się utrzymać świata na powierzchni przy tylu krajach wyposażonych w broń atomową, jeśli przyjmie się zasady Pomarańczowego Klauna z papierami prezydenta USA. Że jak mogę coś chapnąć, to chapnę. I co mi zrobicie ze swoim prawem międzynarodowym, hę?