~Muminek

Dnia 2025-11-03 o godz. 15:56 ~reksio napisał(a):
> nie że bym hejtował ale nick ;Muminek ? , no trochę powagi co to dobranocka jest ? . Zaraz jest raport i się okaże czy kasa jest czy jej nie ma . Amen.

Właściwie to ja tam źle napisałem. Zwrot akcji gdyby miał nastąpić (ale nastąpi), to nie do IDH (bo to nie spółka sprzedawała), tylko do p. Dariusza (jako prezesa).

A co za tym idzie, tych pieniędzy za akcje nie będzie w raporcie kwartalnym spółki IDH. To nie była wszak emisja akcji, żeby spółka otrzymała finansowanie, tylko zwykła sprzedaż od jednego posiadacza akcji (p. Dariusz) do innego (w tym przypadku spółka New Trade Capital). Zatem masz rację tylko w przypadku, jeśli miałeś na myśli raport spółki NTC. Faktycznie można będzie tam spojrzeć, czy ubyło 15 mln zł.

Mam nadzieję, że nie hejtujesz :-) W końcu to forum służy do kulturalnej wymiany spostrzeżeń. Kto wie więcej, niech uświadamia tych, co wiedzą mniej. Jak czegoś nie wiem, to pytam i jestem zadowolony, jeśli dostanę rzeczową odpowiedź. Jak coś wiem źle i ktoś mnie poprawi, to też jestem zadowolony :-) Niech tak to się kręci...

A do raportu jeszcze ponad 1,5 tygodnia więc nic nie szkodzi pisać zanim raport coś ewentualnie wyjaśni (dobrze wiedzieć wcześniej niż później).

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.