Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Cześć Greg ! Proces spadkowy będzie miał charakter tasiemcowy, wynikający z faktu ustalenia ceny 4 zł, za obligacje. Cena Mieszka , za wszelką cenę, będzie utrzymywana w granicach tych 4 zetów. Jednakże to się nie utrzyma. Do jakiej ceny się pytasz? do ok.1 zeta.
Taka jest moja prognoza w oparciu o te skąpe dane. Nadmieniam Ci , że o Pergale nadal nic nie wiemy. Mam tu na myśli jej aktywa i pasywa. Niezrozumiałe dla mnie jest też fakt sprzedawania sobie swojej własności. A może Ty w tej materii coś wiesz, to napisz.
To wszystko spowoduje trend spadkowy z dużymi skokami. Duży spadek ze sporym obrotem i wzrost w okolice 4 zetów , ale z malym obrotem. Tak to widzę. Chciałbym dodać , że Mieszko nie jest ujęty w żadnym WiG-u. Nie ma go Ani na WIG 40 , ani na WiG -80.
To z perspektywy Giełdy mała firma. Za to zadłużenie ma godne firmy z WiG- 20.
Pozdrawiam