Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
re-franek ...
Zakończyłem wątek, bo :
1. dyskusja stała się całkowicie akademicka,czyli typu - "czemu nie jest lepiej jak jest teraz ". Nie ja jestem adresatem takich pytań, lecz regulatorzy rynku(KNF, itp.). NIKT nie składa takich obietnic(gwarancji), a więc i ja nie będę.
2. Gdybym opierał swoja działalność na Klientach zdobywanych na tym forum, to szybciutko "poszedłbym z torbami". Oczywiście to swoista"przerzutka" literacka ;-) - mogę się utrzymać na przyzwoitym poziomie z zarządzania własnym kapitałem.
3. Kto jest obecny choć trochę dłużej na forum, ten wie, że nie uciekam od tzw. "trudnych" pytań, a wręcz przeciwnie. Jednak jeśli dyskusja staje się jałowym powtarzaniem argumentów, bez dochodzenia do jakiegokolwiek konsensusu, szkoda czasu na walkę z czymś na co nie mamy wpływu(regulacje/wymogi rynku).
Ps. Jeśli Panowie znajdziecie instytucję/firmę uprawniona do zarządzania powierzonym kapitałem, która daje GWARANCJE(zwrot strat) osiągania określonych wyników z Portfela operującego na różnych rynkach bazowych, to bardzo proszę o informację.