~IMPEL

Witam. Ja zostaję dłużej . Wiadomo, że kiedyś impel przestanie poprawiać wyniki z kwartału na kwartał ale ja jestem zdania że ta spółka będzie notowana znacznie wyżej - gdybym w to nie wierzył to bym sprzedał akcje . Kilka lat temu w czasie hossy akcje chodziły powyżej czterech dych długo to nie trwało . Tylko proszę zwrócić uwagę panowie i panie jakie wtedy Impel miał osiągnięcia finansowe - Promedis który ciągle był nierentowny oraz kulejąca działalność podstawowa nawiasem mówiąc myślałem że Promedis stanie się poważnym atutem impela w czasie nieporadności państwowej służby zdrowia ( choć uważam że ta ostatnia działa całkiem dobrze ) . Promedis jednak sprzedali i to okazało się lepszym rozwiązaniem bo znalazło odzwierciedlenie w wynikach finansowych . Oczywiście jest kilka ryzyk które mogą zaważyć na rentowności impela - ale poprzedni rok pokazał że impel potrafi zarabiać pieniądze . Jeśli w raporcie za pierwszy kwartał będzie dalsza skokowa poprawa wyników to tylko utwierdzi mnie to w przekonaniu że to czas na tą spółkę . Jeśli wyniki będą gorsze to się zobaczy czy warto dalej obstawać przy swoim . Kończąc chcę podkreślić że to co napisałem wyżej to tylko moje zdanie i proszę się tym nie kierować podejmując decyzje inwestycyjne . Pozdrawiam !

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.