~ludek

KOSMICI - !!! a wiecie chociaż ile ta firma ma akcji .. ??? 100mln zaptajcie kogoś mądrego ile musiałaby zarobić netto aby nadmuchać kurs akcji do poziomu tych 15zł a o 50zł to trzeba być chyba chorym aby myśleć !!
Porównanie np z CI tamci sprzedali 1mln sztuk zysk blisko 40mln - przy 12mln akcji - czyli średnio ok 3zł na akcję.
Tutaj musieliby mieć sprzedaż na poziomie 8mln aby uzyskać około 400mln zysku netto -dałoby to ok 4zł na akcję.
Wtedy kurs 35-40zł byłby sensowny - nie wiem czy mieliście czas posłuchać ostatnich wypowiedzi przedstawicieli firmy. Oczekują zysku ok 150mln w perspektywie 2-3 lat !!!
Jak to się ma do wyceny na poziomie 50zł - ludzie leczcie się.
Gdyby była jakaś szansa na to to sprzedałbym nawet mieszkanie i kupił Optka ... a tak mam tylko 1500 szt aby kupić dzieciom laptopa - może na niego zarobię - lecz nie ma gwarancji. Inna sprawa, że wcześniej już na 2 zarobiłem ale dużo wcześniej..

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.