Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Nie wiem dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd - mam nadzieję że nieświadomie.
Poczytaj załączniki do ostatniego komunikatu zmian w porządku obrad na WZWA tam jest wyraźnie napisane że cena będzie wyższa niż średnia z ostatnich 6 miesięcy, więc nie ma szans na jakieś 50 gr bo po ostatnich wzrostach cena już jest wyższa (policzyłem).
Tak jak napisałem w poprzednim poście - cena emisji poniżej 2,70 to działanie na szkodę spółki - najpierw skupujemy własne akcji w cenie 2,70 a później robimy emisję poniżej tej ceny ?
wycena akcji wg branżówki spożywczej to około 2,50
spółka ma zyski - nie wiem skąd macie informacje że ma być strata, tym bardziej że nie ma wyników za 1 kwartał, a ostatnie wyniki to wysoki zysk, wyższy niż przewidywali analitycy.
Ceny skrobii są najwyższe w historii.
Oczywiście - jest konflikt w akcjonariacie, ale on trwa od wielu lat.
Niski free float więc panikarze jutro mogą oddawać - czekam na to bo kupiłem znacznie powyżej obecnych poziomów, więc uśrednie.
Jak ktoś jest day traderem to nie polecam pepees jako szybkiej inwestycji - nie wiadomo co będzie jutro czy pojutrze może wzrost, może strata.
Fundamentalnie ta spółka ma lepsze perspektywy niż inne ze swojej branży.
Nie należy zapominać że jest pewno ale - czyli walczący ze sobą akcjonariat, ale stare powiedzenie mówi - kupuj jak sytuacja jest niestabilna, sprzedawaj jak wszystko wygląda dobrze (czy jakoś tak).
KGHM niespełna 2 lata temu był w sytuacji medialnie bardzo złej - generalne strajki i plotki o podziale spółki - kto wtedy kupił mógł liczyć na 900% zysku.