Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Nie ma zbytnio co komentować. Przeprowadzili stratę Lipińskiego przez wynik (3,6 mln EUR) i amortyzacja huknęła okrutnie w utratę wartości aktywów.
Suma bilansowa spadła do 55 mln EUR - to jest dla developera kluczowa pozycja. Kapitał własny zmalał z 20 do niecałych 4 mln EUR. NO COMMENT! :-)
W nocie 2 możecie zobaczyć, że aktywa inwestycyjne są wycenione wg ceny zakupu plus kapitalizacja odsetek od kredytów na ich zakup. Ceny zakupu dalej są nierealne w stosunku do wartości, no ale to już moja subiektywna opinia :-)
Teraz wg mnie będziemy świadkami sytuacji, że umowa inwestycyjna jednak nie dojdzie do skutku, bo nie było żadnej informacji o WZA ani w Alterco, ani w Rubiconie ani w Reinholdzie, a chyba powinna.
Ja tam czekam. Za kwartał (czyli za tydzień), będą mieli ujemne kapitały i wtedy zobaczymy.