Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Potrzebuję pomocy w zakresie prawidłowego sformułowania odwołania od decyzji w sprawie nie uwzględnienia reklamacji. Problem polega na tym iż system supermakler w wyniku jakichś błędów nie zapisał na na rachunku papierów wartościowych posiadanych przeze mnie praw poboru w wyniku czego nie objąłem nowych akcji i poniosłem sporą stratę ok 5000 zł. Głupio się przyznać że przegapiłem termin składania zapisów na prawa poboru ale wszystkiego nie da się upilnować. W odpowiedzi na reklamację uzyskałem informację iż termin minął dwa miesiące temu i dom maklerski nie ponosi za to odpowiedzialności. Czy mam jakieś szanse odzyskać utracone środki, jeśli tak to w jaki sposób i jak uargumentować odwołanie