Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2011-02-28 o godz. 14:47 ~K! napisał(a):
> Najpierw sprawdź, później snuj teorie spiskowe za PAP:
> [28-02-2011 14:24] Impexmetal chce w '11
> przeznaczyć na inwestycje 30-40 mln zł wobec 28 mln zł w
> '10
Sprawdziłem - inaczej bym nie pisał
Wcześniej była mowa o 400-500 mln inwestycji (te wartości podają nawet w tej wiadomości) na inwestycje organiczne lub przejęcia. Nie wspomnę już o budowie biurowca. A sam przyznasz że między 500 mln a 40 mln jest znacząca różnica. To były jakieś wizje i plany na przyszłość dzięki którym firmy się rozwijają. A jak mawia mój prezes kto stoi w miejscu ten się cofa. Takie były szumne zapowiedzi a dzisiaj przekładają to - być może - na przyszły rok. Póki co rola Impka została jasno określona - podmiot finansujący rozwój Borka.
Żeby było jasne - nie naganiam na spadki bo nie zamierzam już więcej dokupować Impka - mam znaczny pakiet już od ponad roku i czekam na moją cenę.
Oczywiście wolałbym żeby to nastąpiło szybciej niż później ale tak czy owak poczekam.
Pozdrowienia dla wytrwałych.