~sadownik 30ha

:-)

to w razie wariantu "W"

z tego co pamiętam to inwestor, który zamierza przekroczyć próg 66 proc., musi wezwać do sprzedaży wszystkich akcji... zgodnie z art. 74 ustawy o ofercie... Dz.U. 2005 nr 184 poz. 1539

czyli jeśli GA chciałby zdjać spółkę z parkietu, to osiągajac 66% akcji musiał by ogłosić wezwanie na pozostałe...

ja sobie te progi przyjąłem dla łatwości dzieląc 100% na 3 równe części... stąd u mnie 33,3 i 66,6... taka mnemotechnika bo pamięć niedoskwiera czasami :-)

w każdym razie, jak na razie, zgodnie z literą prawa... GA musiał by wołać jakby chciał wiecej... a najbliższe wezwanie na 66,6 ;-) ... no dobra 66% ...
... i cóż.... te pozostałe 33,3 to już by chyba poniżej cen z sierpnia oddane nie było... tak gdybam sobie nieśmiało mimo, iż przepisy (m. in art 79 ustawy o ofercie) dokładnie precyzują...

... byłby pewnien niesmak gdyby na 66,6 cena proponowana na pozostałe była niższa niż w ostatnim wezwaniu... :-)

ale co będzie to będzie... to jest giełda... bez ryzyka się tu nie zarobi...

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.