~Zenek

Marekn tu jest spokojniej. A więc trochę historii na MRB:
- w ofercie prywatnej pracownicy nabywali akcje po 0,60 zł
- debiut 1,68 a na zamknięcie 29.12.2008 roku 2,48.
- kurs najniższy 15.01.2009 r. to 1,52 zł. - okres debiutu dla MRB był dość niewdzięczny, np. kurs JWC zjechał od czerwca 2007 do 15.01.2009 z 92,00 zł do 4,02
Dziś kurs MRB to 4,68 zł - czyli do kursu po jakim nabywali akcje pracowcicy (o,60 zł.) to wzrost około 780 % w ciągu trzech lat a do ceny z debiutu (1,68 zł) to prawie 280 % a mam nadzieję że cena ta w kwietniu 2014 roku powinna oscylować w granicach 10 -12 zł. - i do tego czasu będę trzymał akcje MRB, tym bardziej, że Prezesik zapowiedział, że nie będą drukować więcej akcji.

Teraz co do JHM mnie powiedzieli bo też się dowiadywałem (tu muszę pochwalić Panią Małgosię, która w relacjach inwestorskich z inwestorami zawsze jest miła i precyzyjna w odpowiedziach), że debiut będzie na przełomie VI/VII 2011r. Rozwodnienie (pewnie około 15 %) jest w posiadaniu pracowników, ale myślę że nauczeni historią MRB nie będą chcieli szybko zbyć swoich akcji a MRB, który jest głównym akcjonariuszem JHM też nie będzie zbywał swoich akcji. Zatem nie powinno się powtórzyć, że po dwoch tygodniach kurs się obniży. Ja mimo wszystko postawię PKC na otwarcie, gdyż po obserwacji MRB, po poczynaniach Prezesika, po majątku JHM (szczególnie Marywilska 44 ale i deweloperka w ciągu 2 lat wróci do łask) przewiduję trend wzrostowy i myślę (odpowiadając na drugie pytanie) że w ciągu 2 - 3 lat doczekam się nie 100 % wzrostu ale znacznie więcej.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.