Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
A ja nie zdecydowałem sie na sprzedaż BG na debiucie. Zbyt dobra spółka. A mogło przecież iść dalej i zostałbym na peronie. Na spadku dobrałem.
A wracając do portfela Bgd.
Petrol bardzo ryzykowny papier - ustaw sobie stopa. Tu moze być jeszcze 10, ale i może być osuwanie się na podwójne dno lub co gorsza na nowe minimum.
PSW. Nie wiem po ile kupiłeś. Ale zima ma być ciepła i kurs może się osuwać tak do maja-lipiec. I wtedy trzeba kupować PSW. Spółka bardzo typowo sezonowa. Kupujesz w maj-czerwiec, sprzedajesz w grudzień styczeń. Jak dobrze wiesz węgiel najtańszy jest właśnie w maju.
Reszty spółek nie analizowałem