Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Po dłuższej analizie i wyborze spółek, zdecydowałem się wczoraj wejść w tą spółkę, bo DGA jest jak dla mnie najbardziej sensownym wyborem inwestycyjnym na GPW.
Myślę że warto kupić, tak od strony technicznej, jak i fundamentalnej.
Technicznie, najlepszy moment na jakieś odbicie, patrząc na wykres, aż się o nie prosi. Fundamentalnie spółka ma potencjał do potężnego wzrostu.
Chyba żadna firma na GPW nie ma takiego asa w rękawie jak DGA. Kiedy tylko wdrażanie Brastera zacznie przybierać realne kształty, możemy mieć powtórkę z Amici.
Jak dla mnie nie ma też lepszej spółki do wzrostu spekulacyjnego, czego przykład mieliśmy w listopadzie. Wystarczy jeden ciekawy komunikat, na który czeka rynek i będzie "odpał" .
Myślę że w tym momencie współczynnik potencjalnej straty, w stosunku do ewentualnego zarobku jest na tyle atrakcyjny że warto kupić, a na pewno trzymać. Jak będzie, przyszłość pokaże...