Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
to fakt, 14zł byłoby uzasadnione i realne. natomiast dochodzi jeszcze aspekt psychiki drobnych inwestorów - także mojej - i nie wykluczam, że przy wysypie 'dobrych' informacji, takich jak: przejęcie wra, wrj i podanie optymistycznych prognoz na 2011, cena akcji mogłaby poszybować.
krótkotrwale, ale jednak. dlatego podałem 20zł, bo 20zł - 30% to właśnie 14zł.
roman lubi duże wzrosty i duże korekty. na końcu, gdyby się okazało, że cena akcji oscylowałaby w przedziale 14-15zł za szt. - uważam to za wartość godziwą.
przesłanki, aby pociągnąć kurs są spełnione. niski free float, coraz większe zainteresowanie - obroty i możliwości. jeśli dodać do tego szum medialny, będziemy mieli sytuację analogiczną do brs.
poza tym, don roman z pewnością jest zainteresowany również zarabianiem. powinien podciągnąć kurs by móc redukować swoje zaangażowanie a jest z czego.
dlatego ta moja optymistyczna wycena ok. 20zł - krótkotrwała, realna i zjast do wartości godziwej.