~Tom

Niedawno zostalem zaproszony na rozmowe z przedstawicielem firmy Efect. Nie zastanawiajac sie duzo zgodzilem sie na spotkanie. Po rozmowie mlody elegancki mezczyzna zaprosil mnie na rozmowe kfalifikacyjna twierdzac ze to co wlasnie sie odbylo bylo tylko spotkaniem wstepnym - poznawczym. Po zadowalajacej rozmowie kwalifikacyjnej (dzien pozniej) zaprosil mnie na rozmowe kwalifikacyjna nr 2 kolejnego dnia ze swoim przelozonym. Nie ukrywam ze troche mnie to poirytowalo. Szczerze mowiac to ja chcialem sie dowiedziec czy taka praca by sie mi podobala a nie na odwrot. I podsumowujac po 3 spotkaniach dalej nie wiedzialem jak wygladalaby moja przyszla praca. Mam spore doswiadczenie w pracy z ludzmi ale chcialem poszerzyc swoje horyzonty, zobaczyc cos nowego. Owszem widze spore mozliwosci zarobkowe w tej firmie, ale duzym kosztem. System pracy jest dobry (czyt. skuteczny jesli go wykonujesz systematycznie i odpowiednio), ale zdalem sobie sprawe ze faktycznie to co odgrywa glowna role w sukcesie to umiejetnosc naklaniania ludzi do korzystania z uslugi a wiedza merytoryczna nie ma znaczenia (wszystkie obliczenia i dobory robia fachowcy zatrudnieni w biurach). Oczekiwalem czegos ciekawszego, lepiej zorganizowanego. W przeciagu paru ostatnich lat spotykalem sie z wieloma ludzmi z roznych branz i mam tylko jedno spostrzezenie - nie oceniaj jesli nie znasz. Jesli chcesz sie przekonac czy praca w takim miejscu jest dla Ciebie umow sie z jakims wyzej postawionym doradca i porozmawiaj, pojdz na spotkanie, ocen obiektywnie i zdecyduj. A w kwestii korzystania z usług jako klient powiem tylko tyle - mozna na nich polegac. Za masa roznej kompetencji doradcow biegajacych od domu do domu sa kompetentne osoby ktore sa odpowiedzialne za analize rynku i odnajdywaniem najkorzystniejszych rozwiazan finansowych. Jakos do klienta musza dotrzec. pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.