endriu prawdziwy

Zacytowałem Wam rozmowę z Prezesem. Wnioski wyciągnijcie sami.
Publikacja nie zgodna z prawdą byłaby dla mnie karygodnym posunięciem.

Sorry , że wczoraj zdawkowo, ale kiedyś trzeba odpocząć. Jeszcze rodzina...

Moje zdanie Meksyk jest takie EP.
Przeszłość VIV jest fatalna. Widać to w raportach. Zgadzam się więc z Tobą.

Zmiana strategii z produkcji gry na produkcje filmową przyniesie rezultaty moim zdaniem duże lepsze.

Obecny stan jest taki VISIONA. Mają zakupione prawa do ekranizacji BM. Kosztowało (kapitał). (Prowadzę firmę w bilansach często wychodzi minimalna ilość środków na koncie).
Nadwyżki są inwestowane - papiery wartościowe, nieruchomość, towar.

VIV mam wartość księgową(wycena spółki) ok 19mln. 25% z tej sumy 4.75 mln
Zadłużenie krótkoterminowe + należności do końca IIIQ 2010 wynoszą 2,88 mln.
Więc nie widzę zagrożenia

Problemem spółek są banki, wierzyciele ubiegający się o przeterminowane pożyczki.
Akcjonariusze mają prawo zgłosić nadużycia do KNF - PROSZĘ JEŻELI KTOŚ UWAŻA !
Nie mamy komunikatów o zdarzeniu.

Uważam że VIV ma świetny strat .
Ma otwarta drogę w finansowaniu produkcji BM.
Banki, fundusze , koproducenci, spółka ,,Wielki tato'' VAP itp, czy nowa emisja.
Emisja byłaby przeznaczona na produkcję- istotne powiem niżej dlaczego na przykładzie NGS.
Problem występuje wtedy gdy zadłużenie spółki przewyższa jej kapitał , czyli powyżej 19mln. Jesteśmy dużo poniżej. Procentowe zadłużenie po IIIQ to ok 15%.

Problem miał NGS zadłużenie ponad 50% wartość sp. . Program restrukturyzacyjny zatwierdzony na WZA zatwierdził emisję - spłata bieżących zadłużeń.
A gdzie pieniądze na finansowanie produkcji gry AI.(Znalazły się ) .

Duda miał problem w 2009r -opcje, nadmierne finansowanie kredytami działalności (ponad wartość spółki) . Banki zgodziły się na postępowanie układowe. Gdyby nie byłoby bankructwo .
Przykładów można snuć wiele....

Nie widzę zagrożenia bankructwem jak i zagrożenia w postaci braku środków na finansowanie produkcji BM.
Zostały zaangażowane firmy koprodukcyjne z własnym wkładami, a najważniejsze opiekun główny akcjonariusz (WIELKI TATO). widać że kontakty biznesowe Prez. Kunickiego pozwalają na podpisywanie umów z najwyższej półki .
Przykład reżysera i głównego wykonawcę PLATIGE.
A myślę że to nie koniec .....

Z takim zapleczem ciężko byłoby spieprzyć projekt !!!!!!

Obecnie najważniejsza jest przyszłość.

Wątpliwości dobrze że występują . Oznaczają zainteresowanie spółką !!!!!!!!!!

Powtarzam nie jestem R.M. Kunickim. Jeżeli jakiś prezes podejmuje decyzje o udziale w forum, chwali się tym.

Powyższe treść są moimi przemyśleniami służącymi do podjęcia dyskusji.
NIE JEST TO REKOMENDACJA KUPNA- SPRZEDAŻY AKCJI !!!

Jeżeli się gdzieś mylę poprawcie.

Sami widzicie to jest papier dla cierpliwych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cierpliwie zostaną sowicie wynagrodzeni w 2011r

PZDR mądrych inwestorów

EP

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.