Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Endriu zadaj pytania preziowi, te które wpisałem w temacie poprzednim "Vision -- do Endriu"
Teraz tak. Umowa z VAP mówi o tym, że finansowanie jest domknięte. Jeżeli chodzi o umowy, to każda firma może zerwać umowę nawet te najlepsze patrz. KGHM i szukanie miedzi w Kongo. Więc każdą społke może spotkać to, że prezes jest nieuczciwy i wszyscy inwestorzy zostaną wycyckani. Ale po to się inwestuje, bo sie ufa Prezesowi, który podejmuje decyzje.
Zastanawia mnie jakie Ciufik i Meksyk mają spółki w swoim portfelu? Czy też tylko graja na Onecie, a ty gadaja głupoty, bo nie mają pieniędzy (Onet) na prawdziwą zabawę.
Jak wyjdzie okaże się za rok, kto miał rację. Albo będziemy pić szampana, albo sprzedawać i potraktujemy inwestycję jako nie udaną. Ale wydaje mi się, że nawet jak film nie wyjdzie i to wszystko to lipa, to i tak zarobię. Vap ma ponad 100mln akcji. Żeby z tego wyjść będzie musiał podciągnąć kurs. Więc tak, czy siak zarobię. Więcej niż 10 będzie. Pytanie tylko kiedy.
Jednak bardziej obstawiam scenariusz, że film się uda i go wypuszczą. Dlatego swoje akcje trzymam. Pozdrawiam.