Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Hey Endriu. Jestem na forum pod innym nickiem, jeżeli nie chce mi się logować. A to często się zdarza :)
Co do Viv to jestem tu od 8 i 11gr.
Widzę, że koszty mają naprawdę bardzo małe. Biuro, sekretarka, tel i jakieś drobiazgi. Ale co jest ciekawe. Mają licencję na BM. Którą zlecą innym, aby zrobili film w zamian za udziały. Czyli teraz w interesie spółki jest generowania jak najmniejszych kosztów, by później okazało się, że w pierwszym tyg mają pokryte wszystkie koszty. A dalej to już tylko zysk. I o tym skokowym ruchu w sprawozdaniach mówi KRIS. Na cholerę Kunik ma robić koszty na poziomie 3mln, tylko dlatego, żeby akcjonariusze widzieli, że coś robi. Martwi mnie brak skonsolidowanego sprawozdania z uwzględnienium LTV. Myślałem chociaż, że przekażą jakąś wartość LTV chociaż w opisie. Dla mnie robienie tak niskich kosztów jest na +.
Martwi mnie jeszcze jedna sprawa. Mianowicie w misji i celach VIV jest tworzenie wirtualnego aktora (cokolwiek miałoby to znaczyć) Ale takiego aktora tworzą ludzie (graficy), a ze sprawozdania wynika, że mało kogo zatrudniają. Dlatego, albo czekają na wpływy z BM i wtedy dopiero się tym zajmą, albo ten cały wirtualny aktor i chęć tworzenia filmów 3D oraz animowanych jest picem na wodę. No chyba, że mają jeszcze jakąś kasę. Mam tu na myśli transferowanie kasy z LTV jako finansowanie projektu? Ale to dopiero będzie w next raport. Przynajmniej powinno być - tego się spodziewam.