Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam,
Założenie konta w banku HSBC Premier Polska na ulicy Marszałkowskiej w Warszawie trwa ponad dwa tygodnie lub dłużej.
Byla początek października kiedy to zadzwoniłem do infolinii HSBC z prośba o kontakt bankiera/handlowca ze mną w sprawie założenia konta HSBC Premier. Po tygodniu nikt do mnie nie oddzwonił wiec osobiście udałem się na ulice Marszałkowską w Warszawie w celu założenia konta. Handlowiec/bankier poinformował mnie, ze należny mieć 150 tys. lub minimalne wpływy 10 tys złotych. Po kolejnym zapytaniu się mnie czy chce założyć konto, odpowiedziałem TAK. Dodałem również, ze nie mam czasu wiec proszę o streszczenie się w wypisywaniu dokumentow, etc. Bankowiec/handlowiec poformował mnie, ze pakiet startowy odbiorę następnego dnia ponieważ nie posiadają obecnie TOKENÓW. Zgodziłem się zaznaczając, ze przyjadę na krotka chwile zabiorę tokeny i po wszystkim.
Następnego dnia przyjeżdżam odebrać "Welcome pack" jednak okazuje się, ze tokenów ani śladu. Przecież bez tokenów nie mogę, dokonywać transakcji, itp. Oczywiście mogę przelać te 150 tys. lub więcej ale nie będę miał do nich dostępu - żenada. Dzisiaj jest już 02 listopad 2010, a tokenów ani śladu. Bankowiec z ulicy marszałkowskiej nie oddzwania, nie odpowiada na e-maile:) Nie pozostaje mi nic innego jak wybranie sie do banku jeszcze raz, zamkniecie konta i przy okazji złożenie jakieś skargi. Tak skończyła się moja przygoda z HSBC PREMIER POLSKA.
Woli informacji najstarszy polski bank w którym ktoś z was ma konto i korzysta z usług bankowości platynowej lub wyższej zostawia HSBC PREMIER POLSKA daleko w tyle.
P.S.
Jak ktoś z was uparcie bedzie chcial zalozyc konto w HSBC PREMIER POLSKA to radze przy podpisaniu umowy z HSBC poprosić o tokeny :);)
zawiedziony klient