Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Moim zdaniem nie wyniki są najważniejsze, ale parytet wymiany akcji Oponeo i Marketeo.
Większość posiadaczy akcji to ptaszyny, które łatwo zrywaja się do lotu (wywalaja akcje), gdy pojawi się lekko nieprzychylna wiadomość lub jeśli ją nie do końca rozumieją. Jeśli parytet będzie dla nas niekorzystny kurs spadnie pod "naporem" PAKIETÓW do kilkadziesiąt lub kilkaset akcji.
Szczególnie istotne jest to (parytet) w kontekście tego, że i jedne i drugie akcje posiadają najważniejsi udziałowcy obu spółek. Oni już to wiedzą - my nie.
Zawsze lubię spółki, w których akcje kupują zarzadzający, ale tutaj kupuja, bo zapewne otrzymaja niezłe dyskonto przy wymianie za akcje marketeo.
Jednym slowem - dla takich jak ja, którzy widzą tę spółkę za dwa trzy lata jako silna grupę z dużym udziałem w rynku i sporymi zyskami i parytet i wyniki za 3q czy 4q tego roku są nieistotne. Nie interesuje mnie 20% w tę czy drugą stronę.
Jedynym co może "zmusić" mnie do sprzedaży może być sposób informowania rynku i zachowania zarządzających obu spółkami.Żeby to zrozumieć poczytajcie o zarządzie i włascicielu w Cognorze.