Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Oby tak było... mam do Ciebie pytanie odnośnie przeszłości VIV , chodzi o rok 2008 i zakup spółki Media Ekspert... od Capital Partners. Oto info które znalazłem:http://www.c-p.pl/news/2/i co można z tego wywnioskować:1. Zakupili (dostali) akcje VIV za średnio 0,074gr/szt (15mln akcji za 1,095mln PLN)2.Traktowali to jako inwestycję krótkoterminową.VIV zakupił Media Ekspert za 2,595 mln PLN zapłacili 1,095 mln PLN w akcjach,co z resztą?Podają,że te 15mln akcji które obejmują to 29,41%kapitału zakładowego... jeśli tak,to akcji w tym czasie musiałoby być 51mln... coś nie tak....Pobrałem historyczne notowania VIV i okazało się,że gdyby Capital mieli 15mln akcji to ich zbycie trwałoby do końca marca 2009r gdyby tylko oni to sprzedawali....na końcu marca i początku kwietnia 2009r wypadł dołek równy 5gr za akcję i potem odpał w górę do 17gr z dużym obrotem....W związku z tym, moje pytanie czy mają jeszcze akcje VIV?Ile tak naprawdę mieli tych akcji?