Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ja nie wiem czemu Moritz sprzedał i nikt z nas tego nie wie, możemy tylko spekulować. Ale z mojej pespektywy wygląda to tak - akcje Tupa są tanie- może będą jeszcze tańsze, kto wię? Ale faktem jest że jest tanio a jak jest tanio to trzeba kupować a nie sprzedawać.No chyba że jest ryzyko bankructwa spółki , ale tu chyba takie nie występuje.Oczywiście , zawsze można się pomylić , dlatego bardzo ważną rzeczą na giełdzie jest dywersyfikacja, nie można się pchać w takie spólki jak TUP bez głowy bo mozna stracić ...... TUP zawsze był spółeczką wybitnie spekulacyjną i zazwyczaj mało płynną , a prezes wybitnie interesowny.Ja juz długo bardzo jestem na rynku i wiele takich historii oglądałem, one zazwyczaj są z happy endem - przypomnijcie sobie Panowie co pisano o Immo, Amice ,City Interactive czy innych, co sie działo na tych spólkach - czy chocby na Lotosie , czy KGHM niecałe dwa lata temu.Trzeba patrzyć ile kosztuje papier , ile ma się czasu i czy spółka może zbankrutować.Nic ponadto.