Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jony Ci odpowiedział... ja rzadko gram na krótkie... a tu na BEF, jak na razie nie widzę żadnych przesłanek co do tego, że takie zjawisko nie będzie mieć miejsca :-)
ani dużych spadków, ani dużych wolumenów... powolne dryfowanie w przedziale 1,4 - 1,6... które, jednakże może potrwać ... nawet i kilka miesięcy... papier dla cierpliwych jak pisze piota1972 :-)
październik nie jest zazwyczaj miesiącem dynamicznych wzrostów :-)
poza tym jak pisałem ja czekam na rozwój wydarzeń... nie chcę zgadywać co przyniesie jeden czy drugi kolejny raport... wole poczekać na jego publikację :-)
nie chce spekulować o ile wzrośnie, albo jakiego doła zaliczy i czy warto komuś dobierać czy sprzedawać ... każdy powinien robić to co uważa za słuszne :-)
jak już wielu graczy studiujących analizy się wypowiadało (m.in . Jony, b_b i kilku innych)... są pewnie techniczne sygnały... ale giełda to nie tylko analiza (dlatego swoje przemyślenia staram się ubierać w żartobliwe formy)... giełda to żywi ludzie i ich emocje... a giełda kieruje się tymi właśnie emocjami :-)
dlatego inwestowanie jest tak ciekawym zajęciem :-)
tu każdy musi kierować i decydować o swoich ruchach sam... no chyba, że korzysta z pomocy profesjonalnych doradców... ale i wówczas powinien się zabezpieczyć na okoliczność nietrafionych inwestycji :-)