West001

Witam
W 2005 roku założyłem w banku BPH SA konto osobiste sezam srebrny na promocyjnych warunkach tzn. pierwszy rok bez opłat, a po roku nawet na całe życie za darmo jeżeli miesięczne wpływy na konto przekroczą 2500zł. I do tej pory tak było i nagle w zeszłym miesiącu patrze a tu opłata za prowadzenie konta 10,99zł, udałem się do banku żeby wyjaśnić tą sytuacje a pani w banku mnie poinformowała ze została przeprowadzona jakaś aktualizacja opłat czy coś w tym stylu i że musi odszukać moją kartotekę i sprawdzić czy w umowie z 2005 roku są zapisy o darmowym koncie. Wczoraj pani do mnie zadzwoniła i powiedziała ze takiego zapisu nie ma, sprawdziłem swoją umowę i faktycznie takich zapisów nie ma, a na moje pytanie czy przez 4 lata zapomnieli sobie pobierać opłaty odpowiedziała ze TAK, a jak się z tym nie zgadzam mogę złożyć reklamacje lub odwołanie.
Mam pytanie czy warto walczyć z bankiem gdyż nie mam zbyt wielu argumentów, jedyne co znalazłem to artykuł w gazeta.pl z 2005 roku
http://gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,52983,2765555.html
w którym jest o tym napisane:

"W ING Śląskim gratisowe testowanie trwa przez trzy miesiące, w krakowskim BPH promocyjna zniżka obowiązuje przez cały rok. I na tym nie koniec. - Osoby, które założą konto Srebrny Sezam, będą zwolnione z opłaty przez kolejny rok, jeśli na rachunek będzie wpływać średnio co najmniej 2500 zł na miesiąc - mówi Jacek Balcer, rzecznik BPH. Na tej zasadzie w BPH można mieć darmowe konto osobiste przez całe życie. Oczywiście promocja dotyczy tylko nowych klientów. Starzy na specjalne względy w BPH liczyć nie mogą."
Moje pytanie brzmi czy mogę ten artykuł w jakiś sposób wykorzystać i czy coś to da, proszę o rade czy składać reklamacje a jeżeli tak to jak miało by wyglądać pismo do banku.

Pozdrawiam
West001

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.