Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Hi chlor,
W trzy miesiące, od minimum 07 maja do dzisiaj, mamy wahnięcie w górę o ok. 38% (min.1,15, max, 1,59). Czy to mało? Jasne, że zawsze chciałoby się więcej, wszak "chciwość jest dobra", jednak pamiętam te wypowiedzi podczas większych jednodniowych wzrostów, w których szanowne grono inwestorów zapewniało, że woli "umiarkowane, stabine wzrosty" od niekontrolowanych odpałów i zjazdów. Co do przemielonego ff, nie mam znajduję żadnego innego wytłumaczenia, jak po części realizacja kilkuprocentowych zysków przy jednoczesnym wchodzeniu nowych inwestorów na coraz wyższych poziomach oraz w minimalnym stopniu obracanie akcjami przez wchodząco-wychodzących graczy z kilkuprocentowym spredem (bodajże coś takiego robił obecny na forum RobertK, jeżeli się mylę - sorry).
Co do małej aktywności forum, powiedzmy to sobie szczerze, dyskusja ostatnio jakoś nie bardzo się kleiła, pojawiły się nawet głosy, aby zaprzestać otwartej wymiany ocen i informacji, a zamiast tego komunikować się poprzez maile, czy inne priv'y... sam jestem temu pomysłowi przeciwny, bo o ile fajnie byłoby zebrać grupę poważnych, acz nie nadętych ;-) ludzi, którzy chcieliby związać swój kapitał ze spółką za dłużej, którzy byliby zainteresowani nie tylko wartością posiadanego papieru, lecz również rozwojem, życiem spółki, którzy chcieliby "inwestować w gry", a nie "grać w inwestycję"... ot taki niehermetyczny, spontaniczny, a jednocześnie profesjonalny "Klub Optimus"... wiem, że przez różnego rodzaju forumowe trolle w obecnej formie jest to raczej niemożliwe, jednak gdy wystartuje nowa, nowoczesna strona spółki w profesjonalną funkcją forum (jest cień szansy, że stanie się to jeszcze w tym roku), to kto wie, może stworzymy taką fajną mikro-społeczność, z którą miło będzie się spotkać na WZA... no dobra, dość fantazji...
A moja ocena zachowania kursu od ponad pół roku pozostaje niezmienna, konsekwentna i niezachwiana... up, up, up (prawdopodobnie z lekką korektą po raporcie półrocznym). Jak wiesz, na kreskach się nie znam i nie bardzo w nie wierze (większość forumowych przepowiedni uzasadnianych AT jakoś nie bardzo się sprawdziła), więc o formacjach ze mną sobie raczej nie pogadasz, niestety.
Zaś artykuł, do którego link podałeś, owszem ciekawy, ale jakoś zupełnie nie a'propos naszej spółki, chyba że czegoś nie dostrzegam (?).
Pozdro.