mazur66

Szanowny Robercie, co prawda do dyskusji zapraszasz przede wszystkim Subgeniusza, jednak pozwól, że również napiszę kilka słów od siebie. Zapewniam Cię, że nie jestem z nim w żadnej zmowie. Nie ukrywam - jestem członkiem jego fanklubu. Być może nie umiem zachować obiektywizmu, ale to dlatego, że znam go dość dobrze (tak mi się przynajmniej zdaje) i wierzę w jego inteligencję i szczerość intencji. Pewnie wielokrotnie moje maile mają podłoże dość osobiste... Fakt.
Przyznaję, że trudno mi zajmować stricte merytoryczne stanowisko w tej dyskusji, a to dlatego, że w kwestiach giełdowych dopiero terminuję i póki co nie jestem praktykiem. Jednak, z racji wykonywanego zawodu i pasji, przyjemność sprawia mi czytanie raportów finansowych oraz śledzenie pewnych kwestii podatkowo - prawnych. Dlatego czasem ośmielam się zająć stanowisko w jakiś kwestiach. Pewnie nieraz się mylę, ale to rzecz ludzka, a uczymy się przecież całe życie i to od różnych ludzi, czyż nie?
Poza tym, naprawdę uważam, że skok i hrt mają porządne raporty finansowe i niezłe wskaźniki.
Kwestia realizacji zysków na giełdzie jest sprawą względną - dopóki nie sprzedasz papierów nie można chyba mówić o zysku lub stracie? A że kurs podlega ciągłym zmianom, to wszyscy wiemy. A Subgeniusz nie nagania na zakupy... Wszystko pozostaje w sferze dyskusji, nawet jeśli jest to czasem dyskusja w klubiku wzajemnej adoracji :) Każdy musi podejmować decyzje samodzielnie, a jeśli inwestuje na podstawie opinii z forum, to jest niepoważny.
Tyle ode mnie, pozdrawiam Cię serdecznie.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.