~Yamnik

Problem w tym, że spółka jest fundamentalnie zdrowa, większość osób zaczynała od jednocyfrówki a nie od 46 zł i frustracja nie wynika z niskiej stopy zwrotu (ja sam obracając tym papierkiem mam w ciągu roku 80% zysku). Tutaj istotą jest beszczelne blokowanie kursu na chama, w momencie kiedy firma robi przejęcia, ma progresję przychodów, zysków już też specjalnie nie ma gdzie upychać, wk obejmuje wiele aktywów po cenach archiwalnych. Ona powinna być już w zupełnie innym miejscu. Zabezpieczyli kredyty hipoteką - wg ostatniego info. Może zbierają na pensje dla sumiastych?
Nie sądzę żeby zajmował się Pan psychologią rynku, ani był instytucją charytatywno-uświadamiającą. Być może stoimy po dwóch różnych stronach barykady, lecz skoro mnie przyświeca interes firmy, jej rozwój (w tym możliwość pozyskania dalszych na ten cel środków - chociażby poprzez emisję z PP - co MUSI łączyć się z godziwą wyceną akcji) to jaki cel przyświeca Panu?
Inwestor długoterminowy - to niekoniecznie leszcz ubrany na górce, czekający na odsprzedaż w dołku. Chyba, że odsprzedaż przymusową po cenie z wezwania w dołku który wcześniej ktoś wykopał....

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.