Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
o Jezu....znalazłam coś jeszcze lepszego twojego bolec autorstwa. Wszystkich, którzy tego wcześniej nie czytali informuję, że ja nie dodałam w tym tekście nawet literki. Tekst ukazał się już po wezwaniu.
Dla przypomnienia zatem:
"Re: Informacja dla Pana Zbigniewa Jakubasa
Autor: bolo7 [89.78.115.*], 2009-05-09 11:20
Szanowny Panie Jakubas;
trochę odjechaliśmy - trzeba było posłuchać mojej pierwszej rady jakiś czas temu i zaproponować w wezwaniu minimum 12 zł, przy kursie 8-9 zł zebrałby Pan tyle, ile potrzeba od niecierpliwców i skończyłaby się ta zabawa. No, chyba, że chciałby Pan jednak przejąć wszystkie udziały w spółce i dalej kontynuowana by była ta farsa...
Teraz prawdopodobnie nie wystarczyłoby i 15 zł, które na tamte warunki wydawało się rewelacją dla wielu.
Nie udało się zebrać po wysknerzonej cenie, to proszę teraz albo zaproponować nową cenę (najlepiej od razu 25 zł - to nie ja odpowiem na to, ale to jest minimalna cena godziwa i zbierze Pan wtedy bardzo dużo). W przeciwnym razie proszę po męsku dać sobie spokój z Polną, jeśli Pana nie stać na tą spółkę. Są inni chętni.
Pan nie dotrzymał słowa, w związku z tym i ja jestem zwolniony ze swojej obietnicy (chodzi o KNF). Blokowanie przez Pana kursu przestaje mnie już bawić i jestem zmuszony podjąć kolejne kroki, które umożliwią swobodny handel na Polnej i naturalny wzrost kursu. Jak się mam zabrać za te Pańskie blokady? Są 2 sposoby:
1) KNF,
2) nowy, świeży popyt przy jednoczesnym nie oddawaniu akcji przez niecierpliwców na obecnych poziomach.
Ad. 1) KNF - nie mówię o słaniu pism, to zdaje się być mało skuteczne; będzie się to wiązało z bardzo mocnym zaangażowaniem służb Komisji w manipulacje kursowe, których się Pan dopuszcza na Polnej; to sobie zostawię może na razie w rezerwie, jak już wyczerpią się możliwości rynkowe naszego działania
Ad. 2) nowy świeży popyt zapewni nam grupa nowych inwestorów, których skusi obecna, bardzo niska wycena tej rewelacyjnej spółki, a którzy skutecznie odbiorą ostatnie akcje blokującym kurs; wtedy wystarczy maluteńki impuls (rynek, info lub błyskawica), żeby kurs poszybował w górę;
Możemy - i będziemy to robić - nagłaśniać sytuację Polnej na innych forach, przekonywać kolejne osoby za zainwestowania w Polną; przy tej kapiatalizacji spółki działania takie są dosyć skuteczne.
A może przyspieszymy to trochę - jakaś kampania reklamowa Polnej. Bałbym się tylko, żeby na tak mało płynnej spółce, po zrobieniu pozytywnego szumu medialnego, Polna nie skoczyła w tydzień do 100 zł - po co ma ktoś to potem zawieszać... To może na początek delikatnie - na razie pierwszy, interesujący artykuł w prasie, przedstawiąjący Polną we właściwym świetle; musimy jakoś przecież nadrobić tą ciszę dotyczącą spółki, którą nam Pan celowo zaserwował. No, oczywiście przy okazji należałoby coś też wspomnieć o Pańskich metodach inwestorskich - świat finansowy powinien dowiedzieć się coś więcej o moralności Prezesa Polskiej Rady Biznesu*.
Ja jak zwykle nie żartuję.
* dla własnego bezpieczeństwa o wszystkim już poinformowałem odpowiednie służby "