Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
za odpowiedź na twoje wątpliwosci i pokaz twojego zdroworozsądkowego myslenia przypomnę twoją wypowiedź sprzed roku (05.03.09). Ja wiem, stary odgrzewany kotlet ale dobrze cię portretuje:
"Czołem towarzystwo,
tak sobie cały czas główkuję, jak nie będzie wezwania i będę musiał kontynuować rozmowy z pewnym fundem, czy nie zrobić jeszcze lepszego biznesu. Jest pewien człowiek, z dosyć grubym portfelem (jak dla mnie), nie inwestuje w zasadzie na giełdzie. Nawet całkiem niedawno z nim rozmawiałem o jakimś ewentualnym wspólnym przedsięwzięciu. Myślę, że byłby skłonny namówić się na skup akcji Polnej w takim zakresie, jaki byłby potrzebny do naszego pakietu do tego, żeby mieć wpływ na działanie firmy. Chodziłoby o ewentualną wymianę prezesa i ściągnięcie przez profesjonalną firmę headhunterską "rasowego" menadżera, być może wymiana na stanowisku dyrektora marketingu, finansów (to raczej na pewno - za te opcje) i inne, które byłyby konieczne, a które wskazałaby firma doradcza (ja sam mam zbyt małą wiedzę, żeby o takch rzeczach decydować, a i ten cichy wspólnik jest spoza branży i też wolałby skorzystać z profesjonalnego doradcy). Tak mi rozmowa z tym jegomościem przychodzi na myśl, bo fundusz to dałby nam conajwyżej 20-30 zł. więcej to musiałbym się bardziej postarać (bez szczegółów, wiecie o co chodzi...). A tak to możnaby doprowadzić skoordynowanymi działaniami do wzrostu kursu w ciągu kilku miesięcy do minimum 70-100 zł (to też by nam wyceniła firma doradcza). Oczywiście to w sytuacji, gdy nie będzie wezwania, bo inaczej to rządzi Jakubas i liczymy tylko na jego działania związane z aktywacją Polnej. Na razie taka luźna propozycja. "