~RE

Generalnie rzec biorąc wiadomym było że ty pedalskie szmaty tak zmanipulują wynikami spółki by zniechęcić akcjonariuszy do tego papieru. To jest jawne oszustwo a dlaczego? by obniżyć wartość spólki a kiedyś w niedalekiej przyszłości zrobić wezwanie na akcje w cenie średniej wartości kursu z okresu 6 m-cy. Dowód wg tego gównianego sprawozdania magnolie wyceniają na wartość łącznie 189,2 mln euro w stosunku do 2008 wycena niższa o 70,6 mln euro!!!!! Dla przypomnienia podobnej wielkości CH sprzedano niedawno za wartość ok 1,5 mld pln. więc totalną bzdurą jest ta wycena (za za kurw... nie mogę) A jak te kur..a wyceny przełożyły się na papierowy wynik funduszu każdy wie a niestety inwestorzy kierują się pozycją ze sprawozdania wynik finansowy netto.

Wg mojej opinii zarząd wypuścił kaczkę z tym skupem gdyż on w życiu nie ruszy teraz. Po co a no po to by na ten lep przyciągnąć kapitał spekulacyjny który po takim sprawozdaniu i przekonaniu że skup nie ruszy wywalą szybko posiadane przez siebie papiery a przy takim popycie jak tu jest kurs momentalnie zwalą do przedziału ok 1,5 i tam go będą trzymać jakieś pół roku a później elliot przeprowadzi wezwanie na resztę papieru przeznaczając na to ok 75 mln. A wtedy spokojnie będą mogli taką magnolię opierd...ić za godziwą wartość. Ogólnie nie chce mi sie gadać o tej kur...

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.