~bauer

Poza tym jeśli ktoś umie przeliczyć to jaka byłaby strata ARKI gdyby teraz spółka upadła?
W marcu 2007 roku przejmowali kolejną emisję po 0,5 pln a pózniej skupowali dodatkwo przy wyższych poziomach od 1,3 do ponad 1,5 w 2007 oraz dokupowali od poziomów 0,4 do około 0,7 w dwóch pierwszych miesiącach 2008.
Prosze niech ktoś mi wyliczy jaką mają średnią za swoje akcje jeśli a lutym 2007 doszli do poziomu zaangażowania 27,05 % ?
Mi jakoś wychodzi grubo ponad 1 pln bo wtedy zrobili największe zakupy (w 2007 roku zakupili 14,14 % a w 2008 roku zakupili 7,16% )
Odpowiedzcie sobie sami jaką by mieli obecnie stratę jeśli od tamtego czasu pozbyli się tylko 6,06 % i to przy znacznie niższym kursie niż kupowali...
Mi wychodzi, że mają mniej więcej obecnie 36685472 akcji więc przeliczając po obecnym kursie daję wartość 2201128,32 pln a teraz odejmując to samo ale przeliczając przy hipotetycznym kursie 1 pln dalo mi stratę 34484343,68 pln !!! Jeśli ktoś i powie, że ARKA sobie pozwoli na stratę prawie 35 mln, to chyba się z ch... pozamieniał na głowy.
To wszystko są hipotetyczne wyliczenia bo jesli SWARZĘDZ by upadł, to księgowo ile mogliby dostać za akcję 0,04 no może 0,05 a to dodatkowo zwiększyłoby ich strate. Ciekawe jak taka strata wygladałaby w ich rocznym zestawieniu i który z prezesów zarządzających przyjąłby to na klatę..
Pozdrawiam myślących inwestorów

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.