Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Zapodaje nowego posta, bo poprzedni jest juz troche przydlugi :P
Wszyscy czekaja na jakiekolwiek nowe informacje, ktore mogly by ruszyc kurs (obojetnie w jaka strone). Dzisiejszy brak obrotow swiadczy o determinacji zarowno tych ktorzy chca kupic jak i tych ktorzy z nadzieja czekaja na wzrosty aby sprzedac. Ten brak zainteresowania papierem jest beznadziejny ale w marcu, zgodnie z zapowiedzia, powinno zaczac sie cos dziac. Po objeciu nowej emisji ma byc zlozony wniosek w sadzie o zmiane statutu i split w koncu dojdzie do skutku. Poza tym kolejny raport miesieczny, moze dowiemy sie, ze cos w tej spolce sie dzieje, bo na razie to wyglada na sen zimowy. Ktos z kolegow wspomnial, ze jakies nowe infa beda. Nie wiem o co chodzi, ale wydaje mi sie, ze na jedna informacje nikt nie zwrocil uwagi. Chodzi mi o to:
"26.02. Warszawa (PAP) - Komisja Nadzoru Finansowego zatwierdziła prospekt emisyjny akcji serii H spółki Próchnik - poinformowała Komisja w piątkowym komunikacie.
Oferta publiczna dotyczy 24.496.091 akcji zwykłych na okaziciela serii H, PDA serii H oraz 97.984.365 praw poboru akcji serii H.
Oferującym jest Dom Maklerski DFP.
Spółka w opublikowanej w grudniu 2009 roku strategii na lata 2010-2012 podała, że środki pozyskane z emisji chce przeznaczyć m.in. na otwarcie piętnastu nowych salonów, a także na zasilenie kapitału obrotowego. (PAP)"
Jak im to wypali to poplynie kasa do spolki i...ano zobaczymy ;)
Pozdrowka....Puch.