~qx

Wygląda na to że albo tuż przed albo po wynikach. Rynek nastraszył drobnych korektą i teraz boją się wchodzić. Inwestorzy graalowi zapomnieli o korelacji wyników s-ki z kursem EUR i USD. Dzięki spadającemu EUR Graal z miesiąca na miesiąc ma coraz tańszy surowiec, przypomnę że zeszliśmy poniżej 4zł za eur a w poprzednich kwartałach było to średnio 4,1.; 4,2, 4,45. Koszt surowca spadł, ceny sprzedazy w kanałach dystrubucji wzrosły. Zysk jest nieunikniony, pytanie tylko jaki będzie duży. Jeśli chodzi o kurs - powinien wzrosnąć po wynikach , obecnie brakuje reklamy s-ki w postaci komunikatów o prognozach etc więc cisza trwa w najlepsze. Jeśli ktoś z decyzją (k/s) czeka na ostatnią chwilę to przypomnę że zdarzyło się graalowi zmieniać termin wyników na wcześniejszy więc różnie może być. Zostało jeszcze 7 sesji do wyników, nie wiem jak wy ale ja od dziś zacząłem zwiększać zaangażowanie. Wg mnie cena uwzględniająca dobre wyniki to ok 17 ale to tylko moje prywatne zdanie

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.