Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Wygląda na to że albo tuż przed albo po wynikach. Rynek nastraszył drobnych korektą i teraz boją się wchodzić. Inwestorzy graalowi zapomnieli o korelacji wyników s-ki z kursem EUR i USD. Dzięki spadającemu EUR Graal z miesiąca na miesiąc ma coraz tańszy surowiec, przypomnę że zeszliśmy poniżej 4zł za eur a w poprzednich kwartałach było to średnio 4,1.; 4,2, 4,45. Koszt surowca spadł, ceny sprzedazy w kanałach dystrubucji wzrosły. Zysk jest nieunikniony, pytanie tylko jaki będzie duży. Jeśli chodzi o kurs - powinien wzrosnąć po wynikach , obecnie brakuje reklamy s-ki w postaci komunikatów o prognozach etc więc cisza trwa w najlepsze. Jeśli ktoś z decyzją (k/s) czeka na ostatnią chwilę to przypomnę że zdarzyło się graalowi zmieniać termin wyników na wcześniejszy więc różnie może być. Zostało jeszcze 7 sesji do wyników, nie wiem jak wy ale ja od dziś zacząłem zwiększać zaangażowanie. Wg mnie cena uwzględniająca dobre wyniki to ok 17 ale to tylko moje prywatne zdanie