Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
sorry, ale na gppi widzę w raporcie stratę na działalności operacyjnej i wirtualny zysk na aktualizacji wartości kupionych wierzytelności - ENRON to to jeszcze nie jest ale ja tak nie lubię, nie wiem jak inni
Garry - i co nie radziłem sprzedać ?, dzisiaj może być już trudniej, ale pewni jeszcze jeleni znajdziesz
Nie pisałem, że odwołanie prognoz z powodu spółki w Luksie to ściema dla naiwniaków ? Zarząd FF jest po prostu bezczelny - nie tylko OSZUKAŁ (tak właśnie - OSZUKAŁ, SKŁAMAŁ, WPROPWADZIŁ W BŁĄD, itp) przy odwoływaniu prognoz ale dalej kłamie - przecież widać, że nie mieli szans na zrobienie takiego wyniku bo przychody były za niskie - a w 4Q już były całkiem niskie - spadły w stosunku do poprzedniego okresu i wyniosły tylko 20% rocznych przychodów, a tymczasem przes dalej ściemnia, że na zysk i nie wywiązanie się z prognoz miały wpływ ponadprzeciętne koszty odzyskiwania należności i najwyższe w historii koszty opłat sądowych i skarbowych - jeśli z tego powodu nie osiągnął prognozy (brak 4 mln) to koszty te winny wynieść w ciągu roku min. 5 mln - czy tyle na nie wydali ? - mopim zdaniem kategorycznie nie, bo nie mieli takich środków aby je sfinansować - dlaczego nie napiszą prawdy, że po prostu pomylili się co do prognozy możliwego do osiągniećia zysku (aż boję się myśleć, że nie była to pomyłka ale zamierzone działanie) - tak czy inaczej KNF powinien się zająć sposobem wyjaśnienie odwołanych prognoz zysku bo mnoim zdaniem robią to niezgodnie z prawem (obowiązki informacyjne)