~mk

...dla mnie wypowiedź p. Knisznera nic nie znaczy. Wydaje mi sie, że ta cała gadka o przejęciu firmy z Warszawy (i wynik za 3 kw. 09) były tylko po to, żeby dodatkowo zbić kurs pod skup akcji-niestety nie udało sie. Jeśli rzeczywiście wyniki za 4 kw. 09 były tak dobre jak sugeruje p. Kniszner i portfel zamówień na 2010 jest lepszy niż przed rokiem to kurs powinien iść w góre, a dalsze czekanie oznacza coraz mniejsze szanse na planowany skup akcji (przyp. cena skupu do 8zł/akcja). Chyba, że tak naprawdę nie chodzi o ten skup ? Poza tym widze tu pewną niekonsekwencje pomiędzy skupem a zwiększaniem płynności spółki na giełdzie.

"Nie będziemy skupować akcji agresywnie, żeby nie ingerować w kurs. Pakiet będzie naszą poduszką finansową na trudne czasy "

Mam nadzieje, że ta wypowiedź nie oznacza zaprzepaszczenie nadchodzącego prawdopodobnie NAJLEPSZEGO CZASU NA ROZWÓJ FIRMY i zwiększania jej wartości w interesie wszystkich akcjonariuszy tylko po to, żeby skupić tanio akcje... ?

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.